Previdu

Een unieke, multidisciplinaire aanpak voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Previdu

Onze snelle samenleving vraagt om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Toch brengen we deze vitaliteit en duurzame inzetbaarheid regelmatig in gevaar. De multidisciplinaire aanpak van previdu zorgt voor bewustwording hiervan in een vroeg stadium. Door bijtijds signalen op te pikken en te laten zien dat we ook op een andere manier naar onszelf kunnen kijken en voor onszelf kunnen zorgen. Zodat burn-out, cynisme en zinloosheid plaats kunnen maken voor veerkracht, motivatie en zingeving.

Voor organisaties

Nederlandse werknemers kennen de hoogste productiviteit ter wereld, maar de druk kan daarbij soms hoog oplopen. Verzuim als gevolg van psychische oorzaken kost werkgevers jaarlijks 2,4 miljard euro en elke medewerker met burn-out neemt daarvan 60.000 euro voor rekening. Dergelijke kosten wilt u natuurlijk liever vóór zijn. previdu is één van de mogelijkheden om te werken aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers en ter preventie van ziekteverzuim door burn-out.

Voor deelnemers

De multidisciplinaire aanpak van previdu geeft inzicht in patronen – zowel fysiek als mentaal – die bijdragen aan wat goed gaat en wat minder goed. De centrale vraag is: hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw vitaliteit optimaal blijft? Daarvoor doorloop je een traject dat bestaat uit een vragenlijst, een dag op de locatie van previdu, een rapportage en nazorg. Verwacht geen complete fysieke checkup; een previdu-traject is vooral een gezamenlijke zoektocht naar wat jou sterk(er) maakt.

Meer informatie over de previdu-dag

Waarom previdu

previdu is ontstaan vanuit het idee dat voorkomen beter is dan genezen. In mijn coachings- en psychologenpraktijk heb ik de afgelopen jaren heel veel mensen gezien die uitstekend voor anderen, hun spullen en hun organisatie zorgen, maar zich weinig bewust zijn van hoe het eigenlijk met henzelf gaat. Sterker nog, bij een signaal van moeheid, gaan we in het algemeen harder werken en beter ons best doen. Ik vroeg mij wel eens af, waarom we voor auto’s en machines wel een APK en onderhoudsbeurten hebben, maar voor onszelf, mensen, niet.

Dat kan nu dus wel. Tijdens een previdu-dag hebben vier deelnemers vier maal een consult met telkens één lid uit een team van verschillende professionals. Alle professionals zijn erop getraind om naar het geheel te kijken, te zien hoe de wisselwerking tussen lichaam en geest verloopt en waar een mogelijke disbalans zit. Voor elk consult wordt veel tijd uitgetrokken, zodat er volle aandacht is.

Deelnemen aan een previdu-dag?

Dat kan! Er zijn twee open inschrijvingsmogelijkheden voor een previdu-dag gepland: zaterdag 9 december 2017 en vrijdag 19 januari 2018. Uiteraard is het ook mogelijk speciaal voor je organisatie een dag te plannen voor vier mensen. Neem in beide gevallen contact met me op via: 06 4173 1672 of info@previdu.nl. Graag tot snel! Met vriendelijke groeten, Yvette de Beer

Geplaatst op donderdag 16 november 2017.

Over Yvette Ruiter - Arts voor homeopathie

Dit bericht is geschreven door Yvette Ruiter - Arts voor homeopathie. Het bedrijf valt onder geneeskunde uit Huizen. Trefwoorden van Yvette Ruiter - Arts voor homeopathie uit Huizen : arts voor homeopathie, homeopaat behandeling, behandeling homeopaat, kindertolk, homeopaat arts, natuurlijke geneeswijze, behandeling natuurlijke geneeswijze, verlieskunde, rouwverwerking, verliesverwerking,.

Lees meer over Yvette Ruiter - Arts voor homeopathie.